ERASMUS

ERASMUS + KA1

Praxe žáků Odborného učiliště pro konkurenceschopnost, inovace odborného vzdělávání učitelů speciálních středních škol

2014-1-CZ01-KA 102-001024

Naše škola opět požádala o grant na mobilitu osob v odborném vzdělávání. Díky schválenému projektu Erasmus + se mohli nejlepší žáci naší školy z oborů vzdělávání Stravovací a ubytovací služby (kuchaři), Potravinářská výroba (cukráři) a Potravinářské práce (pekaři), opět zúčastnit odborné stáže v Itálii.

Termín :  8. 5. 2015 – 23. 5. 2015

Přijímající organizace:

V hotelové škole jsme se učili připravovat ryby a mořské plody, čerstvé těstoviny a různé omáčky, tiramisu a jiné dezerty, pizzu. Do hotelu za námi přijeli prezident svazu cukrářů pan Antonio Lalla, cukrář Renato Zara. Připravili pro nás zajímavé kurzy na výrobu italských dezertů, tradičního italského chleba i speciálního bezlepkového pečiva.

Navštívili jsme městečko Cesenatico – muzeum lodí, rybí tržnici, trh ovoce a zeleniny. Cervii – muzeum mořské soli, historické město a stát San Marino, zábavný park Mirabilandia a delfinárium  Oltremare v Riccione. Byli jsme také na exkurzi ve výrobně vína a olivového oleje. Viděli jsme výrobu pravé italské pizzy a samozřejmě ji ochutnali. Pro všechny účastníky to byl velký gastronomický i kulturní zážitek. Těšíme se na další ročník Erasmus +.

(Mgr. Hana Manová, Mgr.  Jitka Sedláčková)

Foto ZDE